TFM Warmtecabine

De Thermo Fysische Methode is al meer dan 25 jaar een internationaal succes. De TFM is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer.

Centraal hierin staat de actieve bewegingstherapie.

In de verwarmde afslankcabine voert u liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit.

Het programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. De warmte werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd.

De oefeningen die u doet zijn niet te zwaar en worden bovendien afgestemd op uw lichamelijke conditie en gesteldheid. Uw rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen worden verzwaard. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de TFM afslankcabine blijft gebruiken.

Uw hoofd blijft koel, doordat deze buiten de cabine blijft. De temperatuur in de cabine loopt op tot ca. 38-39 graden. Dit stimuleert een snelle vetverbranding en voorkomt tegelijkertijd spierpijn.

Door de heilzame werking van de warmte in combinatie met een intensieve spieractiviteit, maakt het lichaam in snel tempo glucose aan. Deze grootste energieleverancier moet immers door het verhoogde energieverbruik voor meer brandstof zorgen. Een grote lichaamsinspanning zorgt verder voor een snellere bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Wanneer het lichaam de aanmaak van glucose niet meer bij kan houden, dan worden vervolgens direct de vetten aangesproken.

Tijdens de bewegingen wordt gebruik gemaakt van verstelbare hand- en voetlussen met contragewichten. Intensieve oefeningen hebben na ongeveer 10 sessies het grandioze effect dat u afslankt op de plaatsen waar u dat wenst. Bovendien is het een prima instrument om uw spieren te verstevigen.

Comments are closed.